Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

Како гејмификацијата помага при учење?

Учењето преку гејмификација вклучува користење на елементи засновани на игра како што се бодување со поени, натпревар меѓу себе, тимска работа, табели со постигнати резултати за да се поттикне ангажираноста, им помага на корисниците да примаат нови информации и да го тестираат своето знаење.

Кои се придобивките од учењето преку гејмификација?

Учењето преку гејмификација им овозможува на вработените да работат кон нивните цели во реално време, кои се мерливи, значајни, а истовремено добиваат повратни информации од повисоко ниво додека тие цели се постигнуваат. На крајот на краиштата, никогаш нема да се подобрите ако не можете да дознаете што треба да направите подобро или да дознаете како […]

Дали гејмификацијата ја зголемува мотивираноста за работа?

Во пракса е докажано дека преку гејмификацијата се зголемуваат перформансите и engagement-от на корисниците, што укажува на зголемена мотивација. Гејмификацијата користи постојан позитивен feedback за да ја зголеми мотивацијата. Сложените задачи ги разложува на едноставни задачи кои мозокот може да ги научи со текот на времето, без голем стрес или замор.

Како успешно да воведете гејмификација на работното место?

За успешно да се спроведе гејмификацијата меѓу вработените потребно е: Особено е важно гејмификацијата да е вклучена во работната култура од самиот почеток, односно од самиот тренинг. На тој начин, и обуката ќе биде покомпетитивна и ќе го добиете навистина најквалитетниот кандидат, а понатаму тоа ќе влијае и врз неговиот/нејзиниот перформанс, со тоа што ќе […]

Совети како да го подобрите engagement на вработените

1. Создадете култура на взаемна почит и доверба -Охрабрете ги вработените да учествуваат во разни активности -Препознајте го успехот на вработените 2. Поставете ги клучните услови за успех – и поврзете ги функциите на вработените -Помогнете им на вработените да разберат како нивната делотворност на работното место влијае врз бизнисот 3. Овозможете им на вработение […]

Совети како подобро да имплементирате гејмификација на работното место

Бонус совет: Користете софтвер кој емитува звуци кога ќе победат/изгубат Ова игра важна улога во емотивната поврзаност на вработениот со процесот на гејмификација и учењето преку неа.

Како да зајакнете engagement на вработените?

Дури 92% од деловните директори веруваат дека ангажираните вработени имаат подобри резултати, зголемувајќи го успехот на нивните тимови и подобрувајќи ги резултатите на нивниот бизнис. Компаниите кои ги ценат своите вработени ќе бидат „наградени“ со посветена, страсна и квалификувана работна сила. Како да ја подобрите ангажираноста?

Како вработените да имаат подобар перформанс?

За подобрување на потенцијалот на вработените, потребно е да им овозможите тренинг програма. Но не било каква. Истата треба да биде креативна, забавна и најважно, интерактивна. Досадното и монотоно учење може да ги уништи целото искуство, затоа бидете креативни со материјали кои се впечатливи, додадете истражувања и овозможете дискусија. Можете да употребите и алатки на […]

  • 1
  • 2